Spelet

Post PicPaintball är i dag en av de snabbast växande sporterna och har idag tusentals utövare enbart i Sverige. Spelet går ut på att deltagarna delas upp i två lag, där de på ett planlagt område försöker eliminera motståndarna genom att träffa dem med markörer som skjuter ut gelatinbollar fyllda med vattenlöslig färg i hastigheter upp till 91 m/s (hos oss ca 60 m/s). Bollarna är biologiskt nedbrytbara och därmed miljövänliga.

 Paintball blir roligast med fairplay och fusk blir sällan uppskattat av de andra deltagarna. Det finns en mängd olika spelformer som förhöjer spänningen och det underhållningsvärdet, t.ex. gisslan, search & destroy, team deathmatch, capture & defend, v.i.p  m.m.  Innan spelet börjar går våra instruktörer igenom alla regler och säkerhetsföreskrifter, samt allt man behöver veta för att kunna ha kul ute på spelplanen. Har man frågor eller önskemål går bra att kontakta oss!

Vi tillhandahåller handskar och en skyddande overall till spel, men det kan också vara bra att ha oömma kläder därunder. Många föredrar att ha en tunn mössa eller en huvjacka för att skydda håret från färgstänk. Ta även med oömma skor eller stövlar.

Att spela paintball är inte enbart roligt och spännande, utan kan även vara både fysiskt och mentalt utmattande. Se därför till att ha ätit ordentligt innan spel. Vi har även en kiosk på plats med dryck och snacks. Det finns även en butik för de som får mersmak och vill ha sin egen utrustning.

Regler

Spel utan skyddsmask är inte tillåtet. Alla våra masker har antingen dubbelglas eller aft-film som motverkar imma. Använder man glasögon kan vissa få problem med sikten om man svettas mycket. Kan man använda kontaktlinser är det att föredra.

All spel sker på egen risk, även då skaderisken är minimal. Rapporter från bl.a. amerikanska försäkringsbolag visar att paintball har färre skador än både löpning och tennis.

Av säkerhetsskäl är det inte tillåtet för onyktra personer att delta i paintballspel. Personer under 18 år behöver målsmans tillåtelse att spela och ska ha med sig en ifylld blankett som går att ladda hem här nedan. Övriga regler och säkerhetsföreskrifter gås igenom innan spel.

Ladda ned Målsmans intyg här.

Kontaktuppgifter

Postadress: Secure Access i Mälardalen AB
Litslena sneby 12 74596 Enköping
(Endast post! För banans läge, se kartan.)

Epost: info@therockadventure.se

Telefon: 076-2971699 (Karolina)
Nås lättast mån-torsdag 09:00-21:00.

Hitta Oss


Se The Rock Adventure på helsideskarta.